Faq


Nyttige tips

FAQ-en er under utvikling, og har foreløpig lite innhold. Dersom du lurer på noe som ikke står her, send en epost til support@1337.no.

Les og send 1337-epost fra din android-telefon
Les og send 1337-epost fra din allerede eksisterende hotmail/msn-konto
Les og send 1337-epost fra gmail
Bruk 1337-kontoen via Thunderbird
Importer kontaktene dine fra gmail

Vanlige spørsmål

Hva er 1337.no?
Hva betyr 1337?
Hva gjør jeg hvis jeg har glemt passordet mitt?
Kan jeg lage flere kontoer?
Er det reklame på siden?
Hvem er pingvinen?Hva er 1337.no?

1337.no er en Norsk e-posttjeneste startet i mars 2012. Målet er å gi alle som ønsker det en adresse med 1337.no etter alfakrøllen. Tanken bak nettstedet er at både registrering og bruk av tjenesten skal være så enkel som mulig. Du trenger for eksempel ikke å oppgi navn, e-post, telefonnummer, adresse eller noe annen informasjon nrår du registrerer deg. Vi leverer rett og slett e-post som en enkel, rask og stabil tjeneste, uten noe ekstra dill-dall. Vi benytter oss av roundcube som webmail-klient, og gir i tillegg muligheten til å lese og sende e-post gjennom en hvilken som helst annen tenkelig klient, ved hjelp av pop3, imap og smtp.


Hva betyr 1337?

1337 er ordet leet skrevet i alfabetet leet eller leetspeek, og er et godt kjent og mye brukt begrep på internett verden over. Leet er opprinnelig en omskriving av ordet elite.


Hva gjør jeg hvis jeg har glemt passordet mitt?

Du prøver å komme på det igjen. Passordet ditt er kryptert, og det er ingen måte for oss å hente det fram på. Fordi vi setter personvern høyt, ønsker vi ikke å samle mer informasjon om deg enn mulig. Vi har derfor ingen mulighet til å for eksempel sende deg nytt passord på e-post. Det er mulig vi lanserer dette som en valgfri funksjon i fremtiden.


Kan jeg lage flere kontoer?

Ja, i teorien kan du lage så mange du bare vil. I praksis har vi sett oss nødt til å sette noen begrensninger på antall kontoer man kan lage i løpet av gitte tidsrom fra samme ip-adresse. Dette er for å unngå automatiserte registreringer eller annen form for misbruk.


Er det reklame på siden?

Nei, vi liker ikke reklame, og det gjør nok ikke du heller. Vi ønsker å levere en reklamefri tjeneste.


Hvem er pingvinen?

Pingvinen er maskotten vår. Han elsker epost og is. Lik ham på facebook.
Les og send 1337-epost fra din allerede eksisterende hotmail/msn-konto

Logg inn på hotmail/msn og gå på Alternativer -> Flere Alternativer øverst i høyre hjørne:
Velg Sende/motta e-post fra andre e-postkontoer:Klikk på Legg til en e-postkonto:Klikk på Avanserte alternativer og fyll inn informasjonen, som vist på bildet. Husk å skrive @1337.no etter brukernavnet ditt, og huke bort Denne serveren krever en sikker tilkobling (SSL)Klikk på Neste. Dersom du har tastet inn alt riktig, vises en siste side med noen personlige innstillinger. Velg det du ønsker.

Hotmail/msn sender deretter en epost til 1337-kontoen din med en link du må følge. Deretter kan du bruke 1337-kontoen din på helt vanlig måte via hotmail.
Les og send 1337-epost fra din android-telefon

Du kan bruke 1337-kontoen din på vanlig måte via gmail sin klient. Ulempen med gmail er derimot at den ikke henter epost oftere enn én gang i timen. De fleste andre klienter, som android/iphone og hotmail henter epost langt oftere.
Finn epost-appen på telefonen din. Denne ligger inne som standard på alle android-telefoner. Velg opprett ny konto og tast inn din brukerinfo som vist på bildet. Trykk på Neste.
Velg IMAP-konto. Du kan også bruke pop3 på samme måte, men her vises IMAP.
Fyll inn informasjonen som vist på bildet. Velg TLS eller Ingen som sikkerhetstype. Husk @1337.no etter brukernavnet. Klikk på Neste.
Fyll inn informasjonen som vist på bildet, og klikk på Neste.
Velg hvor ofte du vil se etter epost. Hvert 5. minutt er anbefalt. Klikk på Neste, og eposten skal være ferdig konfigurert.
Les og send 1337-epost fra gmail

Du kan bruke 1337-kontoen din på vanlig måte via gmail sin klient. Ulempen med gmail er derimot at den ikke henter epost oftere enn én gang i timen. De fleste andre klienter, som android/iphone og hotmail henter epost langt oftere.
Logg inn i gmail, og gå på innstillinger. Innstillinger finner du under brukernavnet ditt i øvre høyre hjørne.
Velg deretter Kontoer og Import og klikk på Legg til en e-postkonto du eier som bruker POP3
Fyll inn epostadressen din hos 1337.
Fyll inn informasjonen som vist på bildet. Husk @1337.no etter brukernavnet ditt, og velg pop.1337.no som POP-tjener. Klikk på Legg til konto.
Dersom du også ønsker å bruke gmail til å sende epost via din 1337-konto, velger du det, og fortsetter veiledningen nedenfor.
Fyll inn informasjonen som du selv ønsker, og klikk på neste trinn.
Fyll inn informasjonen som du selv ønsker, og klikk på neste trinn.
Velg om du vil sende epost via våre smtp-server eller via gmail sin. Dersom du velger å sende via våre smtp-servere, fyller du inn informasjonen nøyaktig som på bildet. Velg TLS som sikkerhet og husk igjen @1337.no etter brukernavnet.
Klikk til slutt på Legg til konto.
Helt til slutt sender gmail deg en bekreftelseskode. Denne finner du i innboksen din på 1337.no. Fyll den inn i feltet og trykk Bekreft.


Bruk 1337-kontoen via thunderbird

Det er raskt og enkelt å sette opp thunderbird til å lese og sende 1337-mail. Når du setter opp en konto fyller du inn brukernavnet ditt og passordet på helt vanlige måte.
Fyll inn informasjonen, og trykk på Continue.
Velg Advanced config, og pass på at Username slutter med @1337.no. Resten av innstillingene kan stå som de er. Trykk Create account og kontoen skal være klar.
Importer kontaktene dine fra gmail

Dersom du har en gmail-konto, er det lett å importere kontaktene dine fra den. Følg trinnene under:
1. Logg inn på din 1337.konto, og gå til adresseboken.

2. Trykk på importer-ikonet. Dette ikonet ligger på menyelinjen øverst.

3. Skriv inn epostadressen din hos gmail, passordet og velg gmail fra rullgardinmenyen.

Det er selvsagt mulig å importere fra de andre epostleverandørene i listen også, men hotmail virker for tiden ikke.